Aktualności:

Elastyczność naklejek wypukłych 3D

Czyli jak temperatura wpływa na właściwości i trwałość nalepki 3D.

Sprawdź od czego zależy elastyczność poliuretanu naklejek wypukłych.

WYCENA PRODUKCJI NAKLEJEK 3D

Dla poprawnej przyczepności naklejek wypukłych 3D do podłoża wyjątkowo ważne są warunki temperaturowe, w których odbywa się aplikacja.

Cechą fizyczną poliuretanów, które pokrywają nalepki 3D jest plastyczność zależna od temperatury. W niskich temperaturach poliuretan sztywnieje i tym samym utrudnia naklejanie i uzyskanie dobrych efektów przyczepności.

Dlatego bardzo ważne, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy transport naklejek 3D odbywa się często w niskich temperaturach jest umieszczenie etykiet 3D w temperaturze pokojowej i odczekanie, aż uzyskają pełnię swojej elastyczności. Ma to również znaczenie gdy przechowujemy nalepki 3D w temperaturach niższych niż 15 stopni.

Po uzyskaniu właściwej temperatury wynoszącej minimum 15 stopni celcjusza i elastyczności możliwe jest efektywne naklejanie na różne powierzchnie. Co ważne, produkty oklejone w takich warunkach i po okresie wiązania kleju z podłożem można używać z naklejkami 3D w dowolnych temperaturach bez ryzyka ich odklejania (na przykład na sprzęt chłodniczy czy grzewczy). Ważne są warunki temperaturowe momentu naklejania i czasu wiązania kleju z podłożem,a by zapewnić wysoką trwałość naklejkom 3D.

WYCENA PRODUKCJI NAKLEJEK 3D

Zapraszamy do kontaktu

W przypadku pytań lub zainteresowania naszymi rozwiązaniami skontaktuj się z nami.

Numer telefonu: +48 52 552 45 96
E-mail: biuro@polinal.pl

Zadaj pytanie dotyczące tego produktu

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: